Тени забытых предков (Тіні забутих предків, 1965) Баллада о бомбере (Украина, Россия, 2011) Мультсериал «Казаки» (Украина, 1967-1995) За двумя зайцами (1961) Битва за Севастополь (Незламна, 2015) Влюбленные в Киев (Украина, 2011) Белая гвардия (2011). Телесериал по одноимённому роману Михаила Булгакова Богдан Хмельницкий (1941) Матч (Украина-Россия, 2012)


Богдан Володимирович Вержбицький. Кінооператор, сценарист, викладач

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезд5 звезд6 звезд7 звезд8 звезд9 звезд10 звезд (голосов: 4, средний балл: 8,00)

Дата: 29.04.2015 Автор: Рубрики: Все персоны, Операторы, Сценаристы Метки: , , , , , Версия для печати

Богдан Володимирович Вержбицький. Кінооператор

Богдан Вержбицький — кінооператор, заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри кінотелеоператорства Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Богдан Вержбицький народився 14 серпня 1947 року у Львові. Закінчив КДІТМ імені І.К.Карпенка-Карого (1977, майстерня С. Лисецького). З 1977 року — оператор-постановник Київської кіностудії імені О.Довженка. З 1992 — викладач Інституту екранних мистецтв (Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого). Завідувач кафедри кінотелеоператорства, доцент.

Операторська фільмографія

1982 — «Побачення» (реж. О.Ітигілов)
1983 — «Голос пам’яті» (реж. В.Жилко)
1983 — «Миргород та його мешканці» (реж. М.Іллєнко)
1985 — «Кожен мисливець бажає знати…» (реж. М.Іллєнко)
1986 — «Первоцвіт» (реж. В.Жилко)
1987 — «Філер» (реж. Роман Балаян)
1988 — «Передай далі…» (у співавт. з В.Іллєнком; реж. В.Іллєнко)
1990 — «Відьма» (реж. Галина Шигаєва)
1993 — «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди» (реж. М.Іллєнко)
1998 — «Два місяці, три сонця» (реж. Роман Балаян)
2002 — «Шум вітру» (у співавт. з Е.Тімліним; реж. С.Маслобойщиков)
2004 — «Ніч світла» (реж. Роман Балаян)
2005 — «Люди Майдану. People from Maydan. NEVSEREMOS!» (у співавт. з М.Гончаренком та В.Кабаченком; реж. С.Маслобойщиков)
2008 — «Райські птахи» (реж. Роман Балаян)
2008 — «Право на Надію» (у співавт., реж. Тарас Ткаченко)
2008 — «Україна. Становлення нації» (4 с. док. фільм; у співавт., реж. Єжи Гофман)
2009 — «Чорта з два» (реж. С.Маслобойщиков)
2009 — «Снегир» (реж. Наталія Іванова)
2015 — «Діамантовий хрест» (у виробництві) та ін.

Богдан Вержбицький також є співавтором сценарію фільму «Сьомий маршрут» (1997).



Популярные темы: Олександр Олексійович Ханжонков (1877-1945) організатор кінопромисловості, один з піонерів кінематографу, співавтор першого у світі мультиплікаційного фільму і першого вітчизняного бойовика Константин Николаевич Лавроненко («Возвращение», «Изгнание», «Ликвидация», «Новая земля», «Территория») Олесь Алексеевич Бузина (1969-2015) — украинский писатель, журналист, сценарист и телеведущий
 

Комментарии к записи: есть 1 комментарий

«Райские птицы» Романа Балаяна при участии оператора Богдана Вержбицкого — гениальное произведение кинематографического искусства.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)


Форма добавления комментариев

*